Loading

Monday, January 24, 2011

Interview Questions: Oracle Alerts Part 2

                                                                                                                             

11.   What is Escalation capabilities in Oracle Alert ?
Ans:  Action Escalation You can define a sequence of actions and have Oracle Alert perform the next action in that sequence each time it finds the same exception or exceptions in your database.

12.   Can alert check for user response?
Ans:  Yes, it has response processing feature. Response Processing Oracle Alert can take certain predefined actions based on a user’s response to an alert message. The response can cause Oracle Alert to send another alert message, run a SQL script or an operating system script, or submit a concurrent request, or any combination of the above.

13.   Can it send mail message?
Ans:  Yes it can send. Oracle Alert allows you to send electronic mail messages directly to your mail system.

14.   Can you distribute a report, log etc with Alert?
Ans:  Yes, With Oracle Alert, you can include a file created by another application as part of an alert message. You can also define an alert that distributes an electronic copy of a report, log file, or any other ASCII file.

15.   How can you use PL/SQL functions in Oracle Alert?
Ans:  Defining the PL/SQL as file format, and we does not contain an Into clauses.

16.   What are the four steps to create Periodic Alert?
       Ans:
a)      Define your periodic alert and specify its frequency
b)      Specify the details for your alert
c)       Define actions for your alert
d)      Create action sets containing the actions you want your alert to perform

17.   How do you refer the variables whose value is selected in SQL statement of Alert?
Ans:  You Use Into statement with &variable name

18.   Any limitation on SQL statement?
Ans:  Yes, it accepts only 64K

19.   Can you use SQL statement from a file, is it necessary to have into clause in it?
Ans:  Yes, you can use a file. If the Select statement in the file does not contain an into clause, Oracle Alert automatically inserts an into clause into the alert Select statement as &OUTPUT1, &OUTPUT2, and &OUTPUT3.

20.   Is it necessary that the application that owns an alert and on which executes have to be same?
Ans:  NO, but both applications must reside in the same Oracle database and the application that owns the alert has to have Select privileges on the tables listed in the alert Select statement.

0 Responses to “Interview Questions: Oracle Alerts Part 2”

Post a Comment

Disclaimer

The ideas, thoughts and concepts expressed here are my own. They, in no way reflect those of my employer or any other organization/client that I am associated. The articles presented doesn't imply to any particular organization or client and are meant only for knowledge Sharing purpose. The articles can't be reproduced or copied without the Owner's knowledge or permission.