Loading

Thursday, December 16, 2010

D2K Interview Questions and Answers: Part5

FORMS Questions and Answers: PART5 (41-50)

41. What is use of APPDAYPK library?
Ans: By using this library you can change the functionality of menu action and tool bar actions, and you
can add custom help files in the application.
APPDAYPK contains the packages that control the Oracle Applications Calendar feature.
42. What is use of FNDSQF library?
Ans: FNDSQF contains packages and procedures for Message Dictionary, flexfields, profiles, and concurrent processing. It also has various other utilities for navigation, multicurrency, WHO, etc.
FND_CURRENCY: Dynamic Currency APIs
FND_GLOBAL: WHO Column Maintenance
FND_ORG: Organization APIS
FND_STANDARD: Standard APIs
FND_UTILITIES: Utility Routines
43. What is a reference trigger?  Can we modify a reference trigger?
Ans: Reference trigger is a trigger, definition of the trigger will be in some other file.
We can, But Oracle Application advise against modifying the reference trigger. Because this change will affect the whole application.
44. Why we have to create packages instead of procedure / function?
Ans: If we create procedure/function, this will be compiled every call of the procedure/function, But if you create package it will not complied every call, It will increase performance of the application.
45. Can you comment your form? How?
Ans: Yes.
You can give comment of the from in Form module “comment window”.
By using FND_Standard.Form_info procedure you can comment your form, this is in Pre_Form trigger.
46. Which form objects we should not use?
Ans:
Activex, Vbx, Ocx, Ole
Timer
Mouse Trigger
Open_Form
Combo Box
Test_io, Host built-in
47. How can we change the profile value?
Ans: By using FNDSQF library we can change the profile values.
48. What are the triggers we should not modify?
Ans: Close_this_window, Close_window, Export, Folder_Action, Key-Commit, Key-Edit, Key-Exit,
Key-Help, Lastrecord, Menu_to­_Appcore, Standard_Attachment, When_window_closed,
When_form_navigate, Zoom
49. Shall we delete exiting triggers?
Ans: We should not delete any form level trigger. But Oracle application not
encouraging deletion of any trigger.
50. What is the difference between writing code in Programme Unit and Library Files?
Ans: The code written in Programme unit is form’s specific, whereas code written in Library files, can be used across the forms.

1 Responses to “D2K Interview Questions and Answers: Part5”

deon said...
January 23, 2011 at 11:27 PM

Hi

Tks very much for post:

I like it and hope that you continue posting.

Let me show other source that may be good for community.

Source: Interview questions answers

Best rgs
David


Post a Comment

Disclaimer

The ideas, thoughts and concepts expressed here are my own. They, in no way reflect those of my employer or any other organization/client that I am associated. The articles presented doesn't imply to any particular organization or client and are meant only for knowledge Sharing purpose. The articles can't be reproduced or copied without the Owner's knowledge or permission.