Loading

Tuesday, December 14, 2010

D2K Interview Questions - PART2



                  FORMS Questions and Answers : PART2 (11-20)

11.  How can you programmatically determine which button a user pressed to respond to an alert? 
A.      Use the GET_ALERT_PROPERTY function. 
B.      Use the GET_ALERT_BUTTON_PROPERTY function. 
C.      Check the value returned by the SHOW_ALERT function to see if it is 1, 2, or 3. 
D.      Check the value returned by the SHOW_ALERT function to see if it is ALERT_BUTTON1, ALERT_BUTTON2, or ALERT_BUTTON3. 
E.       Check the value returned by the SHOW_ALERT function to see if it is ALERT_BUTTON1, ALERT_BUTTON2, or ALERT_BUTTON3.
Answer: D, E

12. You should enable the user to add additional values to a list item at run time. You must also ensure that the Record Group LOCATIONS, which is used to populate the list item, can be updated with any user-supplied value.  What two actions could you take to accomplish this? (Choose two) 
A.      Add a new value to the list item by calling the POPULATE_LIST built-in. 
B.      Add a new value to LOCATIONS by calling the POPULATE_GROUP built-in. 
C.      Add a new value to the list item by calling the ADD_LIST_ELEMENT built-in. 
D.      Remove duplicate values in LOCATIONS by calling the DELETE_LIST_ELEMENT built-in. 
E.       Add a new value to LOCATIONS by calling the ADD_GROUP_ROW and SET_GROUP_CHAR_CELL built-ins. 
F.       Add a new value to LOCATIONS by calling the ADD_GROUP_ROW and SET_GROUP_NUMBER_CELL built-ins.
Answer: C,E

13. You write a form in which there are two text items (FIELD 1 and FIELD2) and a button (BTN1) arranged in the following sequence: 
FIELD1, 
BTN2, 
FIELD2 
Which three conditions will combine to produce a Navigation Trap when the focus is in FIELD1 and the user presses the [Next Item] key? (Choose three) 
A.      FIELD1 has a Post-Text-Item trigger that fails. 
B.      FIELD1 has a Pre-Text-Item trigger that fails. 
C.      FIELD1 has a When-New-Item-Instance trigger that fails. 
D.      FIELD2 has a Post-Text-Item trigger that fails. 
E.       FIELD2 has a Pre-Text-Item trigger that fails. 
F.       FIELD2 has a When-New-Item-Instance trigger that fails. 
G.     The Keyboard Navigable property of BTN1 is set to No. 
H.      The Keyboard Navigable property of BTN1 is set to Yes.
Answer: B,E,G

14. Which two statements define a Static Record Group? (Choose two) 
A.      The Record Group can be created only at run time. 
B.      The Record Group is not associated with a query. 
C.      The Record Group can be created and modified only at design time. 
D.      The Record Group can be created and modified at design time or at run time. 
E.       You can modify the structure of this Record Group by adding columns and rows at run time. 
F.       You can modify the structure of this Record Group by associating it with a query at run time.
Answer: B,C

15. There is a requirement in the Orders form to direct the focus depending on the value in the Sales Rep Id text item. The design team has not yet decided on the exact details, but you propose the following style of code: 
IF :ORDERS.Sales_Rep_Id = ... THEN --value to be decided later 
GO_ITEM(...); --item to be decided later 
ELSE 
GO_ITEM(...); --item to be decided later 
END IF; 
A colleague suggests that the code could be called from the triggers listed below. In fact, not all these triggers can execute the code.  Which three triggers can call the code? (Choose three) 
A.      Post-Block on the Orders block. 
B.      Pre-Block on the Order_Items block. 
C.      When-New-Block-Instance on the Orders block. 
D.      Post-Text-Item on the Sales Rep Id text item. 
E.       When-Validate-Item on the Sales Rep Id text item. 
F.       When-New-Block-Instance on the Order_Items block.
Answer: C,E,F

16. The REGIONS non-query Record Group has two char columns.  Which built-in can you use to replace any existing rows in REGIONS with the results of a query? 
A.      ADD_GROUP_ROW('REGIONS',2); 
B.      rgno :- POPULATE_GROUP('REGIONS'); 
C.      rgno := POPULATE_GROUP_WITH_QUERY('REGIONS', 'select name, country, id from  regiontable'); 
D.      rgno := CREATE_GROUP_FROM_QUERY('REGIONS', 'select name, country, id from  regiontable') 
E.       rgno := CREATE_GROUP_FROM_QUERY('REGIONS', 'select name, country from  regiontable'); 
F.       rgno := POPULATE_GROUP_WITH_QUERY('REGIONS', 'select name, country from  regiontable'); 
G.     You cannot populate a non-query Record Group with the results of a query.
Answer: F
17. You are a developer in the IT department of a municipal utility. You have been tasked with integrating two applications that are already in production.  The first application is a customer management system. Its main form is the Customers form, in which utility clerks enter and update customer information.  The second application is a GIS application. One of its forms, the Address form, enables clerks to enter an address, click a button, and have the address verified and property formatted according to postal standards.  You need to add a button to the Customers form that will pass the customer address to the Address form and receive the properly formatted address back. A variable of the user-defined type Addr_Typ will contain the address information to be passed back and forth between the two users.  Which method of sharing data will you use? 
A.      Global variables 
B.      Global record group 
C.      Parameters 
D.      Shared PL/SQL library 
E.       There is no method of sharing data that enables you to use a variable of a user-defined type.
Answer: D
18. Consider the following scenario: 
In a multiform application, the user started in FormA. 
1.       From FormA, the user invoked FormB using CALL_FORM. 
2.       From FormB, the user invoked FormC using OPEN_FORM. 
3.       From FormC, the user invoked FormD using OPEN_FORM. 
4.       From FormB, the user invoked FormE using CALL_FORM. 
There is an additional form in the application, called FormF.  Which statement is true? 
A.      FormF can be invoked from FormC using CALL_FORM. 
B.      FormF can be invoked from FormA using OPEN_FORM. 
C.      FormF can be invoked from FormD using CALL_FORM. 
D.      FormF can be invoked from FormE using CALL_FORM. 
E.       FormF can be invoked from FormB using OPEN_FORM.
Answer: D

19. Some forms that you wrote have been through part of the testing cycle. One of the testers has reported encountering a "Navigation Trap" in your Orders form.  Which scenario could have caused the Navigation Trap? 
A.      A.The Pre-Form trigger validates the user and time of day and also contains the code: GO_ITEM('ORDERS.Date_Ordered');  This is an illegal call to a restricted built-in, resulting in the Navigation Trap. 
B.      Two adjacent text items have When-New-Item-Instance triggers that fail when executed.  This left the internal cursor with no place to go when the tester attempted to navigate to them, and there was a fatal error for the form. 
C.      A Pre-Text-Item trigger allows the focus unto the text item the first time it is executed, but subsequent execution raises a FORM_TRIGGER_FAILURE. A Pre-Text-Item trigger on a different text item also fails. 
D.      The Next Navigation Data Block and Previous Navigation Data Block properties of the Orders and Order_Items blocks have been set so that the focus cannot move to the Inventories block. 
E.       A When-Validate-Item trigger on a text item validates the contents of the wrong field, and you have coded a GO_ITEM() that sends the focus back to the item that invoked it. 
F.       The Next Navigation Item and Previous Navigation Item properties of some text items have been set so that the user is stuck in an infinite navigation loop. 
Answer: C
20. You are modifying a form that has four buttons on a canvas. Button2, Button3, and Button4 are all sub classed from Button1.  You want to change the width of all the buttons, so you open the Property
Palette for Button1 and change its width to 60. In the Layout Editor, you can see that all buttons have become smaller except for Button3.  You open the Property Palette for Button3 (as shown in the exhibit).  Why did the width for Button3 not change to 60? 
A.      Button3 was not properly subclassed. 
B.      Width is a changed property in Button3. 
C.      Width is a variant property in Button3. 
D.      Width is a default property in Button3. 
E.       Width is an inherited property in Button3.
Answer: C

2 Responses to “D2K Interview Questions - PART2”

motion said...
December 15, 2010 at 10:26 PM

Hi

Tks very much for post:

I like it and hope that you continue posting.

Let me show other source that may be good for community.

Source: Property interview questions

Best rgs
David


internet merchant accounts said...
February 1, 2011 at 12:32 AM

This is a very detailed list of the process. Great for integrating applications.


Post a Comment

Disclaimer

The ideas, thoughts and concepts expressed here are my own. They, in no way reflect those of my employer or any other organization/client that I am associated. The articles presented doesn't imply to any particular organization or client and are meant only for knowledge Sharing purpose. The articles can't be reproduced or copied without the Owner's knowledge or permission.